Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Οπισθοδρόμηση

[Σκίτσο του Ηλ. Μακρή, Καθημερινή 2/6/2016]

Πληροφορούμαστε τις τελευταίες ημέρες ότι με προωθούμενο νομοσχέδιο τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν σε συνθήκες 1982 ως προς την εκλογή των πρυτανικών αρχών και τα λοιπά διοικητικά τους θέματα καθώς και ως προς το πανεπιστημιακό «άσυλο», με συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές και άλλα τέτοια φαιδρά πλην τραγικά δρώμενα. Για πισωγύρισμα στα Πανεπιστήμια γράφουν οι εφημερίδες. Με δυο λέξεις, ακαδημαϊκός Μεσαίωνας. Τον ζήσαμε στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, τον ξέρουμε πολύ καλά.
     Αλλά τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε από ανθρώπους που κατά κανόνα αναδείχθηκαν πολιτικά μέσα από την βίαια αντίδραση σε κάθε μορφή ποιότητας στην εκπαίδευση; Από τη διάλυση συνελεύσεων και την παρακώλυση μαθημάτων μέχρι την… εντοίχιση καθηγητών και τον ξυλοδαρμό των αντιθέτων, όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν χρησιμοποιηθεί από εκείνους που πιστεύουν στο δίκαιο του πιο φωνακλά και στο δόγμα ότι τα ‘τούβλα’, όπως και οι ‘φελλοί’, τελικά επιπλέουν στην κοινωνία, ανερχόμενα ακόμη και στα ανώτατα πολιτικά αξιώματα.
     Με δεδομένα σαν κι αυτά και άλλα, όπως η επιδιωκόμενη αναθεώρηση (διάβαζε αποδόμηση) της ιστορίας, τα άθρησκα θρησκευτικά, οι έκφυλες ταυτότητες και τα παρόμοια, καταλαβαίνει κανείς ότι η όποια οικονομική ζημία είναι το μικρότερο από τα κακά που απεργάζεται η ηγεσία της χώρας μας.

2 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Στην επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων αυτές τις μέρες να δείτε τι γίνεται! Δεν μπορώ όμως να μιλήσω δημόσια, για ευνόητους λόγους.

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Δεν αλλάζει εύκολα η "Ψωροκώσταινα"... Θέλει μυαλό που εμείς διώχνουμε άρον-άρον από τη χώρα μας!