Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Παιδέματα

Θυμάστε το παλιό σύνθημα «Έξω οι βάσεις!»; Φαίνεται ότι κάποιοι στο Υπουργείο Παιδείας δεν το έχουν ξεχάσει, αλλά το ερμηνεύουν κάπως διαφορετικά, κι έτσι, όπως δείχνουν τα πρόσφατα αποτελέσματα των πανελλαδικών (ή όπως αλλιώς τις λένε) εξετάσεων, περνάει κόσμος στα Ανώτατα (!) Ιδρύματα χωρίς καμία βάση, με μονάδες που ούτε για παιδικό σταθμό δεν αρκούν. Γιατί; Μα διότι ο αριθμός των φοιτητών (με ή χωρίς εισαγωγικά) μειώνει τον αριθμό των ανέργων: πας φοιτητής μη άνεργος στις στατιστικές της χώρας (στους ανέργους θα προστεθεί αργότερα). Και η ανεργία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζουμε μαζί της.
     Μια εφημερίδα που υποστηρίζει ότι μόνοι εργοδότες της είναι οι αναγνώστες της αποκαλύπτει σήμερα ότι υπάρχουν ‘σοβαρές παρανομίες στα ιδιωτικά σχολεία’. Επειδή γνωρίζουμε την ιδιαίτερη αγάπη της κυβέρνησης για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και επειδή μας αρέσει και η πλήρης αλήθεια, θα είχε την καλοσύνη να μας παρουσιάσει ποια ακριβώς κατάσταση επικρατεί στα δημόσια σχολεία; Έτσι, για να συγκρίνουμε και να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Εκτός αν αυτά είναι εκτός ελέγχου.


1 σχόλιο:

Απόστολο είπε...

Πονεμένη η ιστορία των "εισαγωγικών εξετάσεων" στην Τριτοβάθμια κι ακόμη περισσότερο της τάχα Παιδείας που προσφέρεται παντού. Στο αναρτημένο δοκίμιό μου "Νόηση και Λάθος" λέω αρκετά αλλά για την ώρα, μέχρι εκεί. Πολλά παραπάνω, αν μου επιτρέψει ο Θεός να ζήσω και η "Πολιτεία" να συνταξιοδοτηθώ.