Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αντίμετρο

Διαβάζω τακτικά τον Τάκη Θεοδωρόπουλο στην Καθημερινή και βρίσκω ότι εν πολλοίς συμφωνώ με τα γραφόμενά του. Όπως αυτό το σημερινό (υπό τον τίτλο ‘Και οι ευθύνες του Ισλάμ;’:
     ‘Η μόνη θρησκεία που μπορείς να κατακρίνεις, να λοιδορήσεις ή και να χλευάσεις στην πολυπολιτισμική Ευρώπη είναι ο χριστιανισμός. Μπορείς να λες με όλη σου την άνεση πως ο χριστιανισμός δεν συμβιβάζεται με τις αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας. Δεν κινδυνεύεις να σου προσάψουν μισαλλοδοξία, να σε κατηγορήσουν για αρτηριοσκληρωτικό συντηρητισμό. Το αντίθετο μάλιστα. Θα πάρεις δίπλωμα φιλελευθερισμού, περγαμηνές ανοχής, και τα αγήματα των προοδευτικών θα σου απονείμουν τις δέουσες τιμές. Αν όμως τολμήσεις και κατακρίνεις, ή έστω αμφιβάλλεις, για τη δυνατότητα του Ισλάμ να συνυπάρξει με τις αξίες που ο δυτικός πολιτισμός κατέκτησε ύστερα από αιώνες Ιστορίας, αμέσως θα σε κατατάξουν στο χοιροστάσιο του μισαλλόδοξου φυλετισμού, κάπου στο τελευταίο υπόγειο της κόλασης. Κοινώς, θα σου απαγορεύσουν να μιλάς.
     Χρειάζεται να το σχολιάσει άραγε κανείς; Το μόνο που θα πρόσθετα είναι κάτι που έγραψα παλιότερα: η ‘φιλελεύθερη’ Δύση εκφύλισε την ανεξιθρησκία σε αρνησιθρησκία, και πλέον έχει χάσει κάθε μεταφυσικό έρεισμα απέναντι σε έναν θρησκευτικό φανατισμό που δεν βάζει όρια στα μέσα για την επικράτησή του. Ποια είναι η λύση; Ο ίδιος αρθρογράφος τελειώνει το άρθρο του με την ακόλουθη διαπίστωση:
     ‘Η Ευρώπη οφείλει να οπλισθεί πολιτισμικά, εκτός από όλα τα άλλα. Να εγκαταλείψει τις ηλίθιες ενοχές της και να αναδείξει τη σταθερότητα και την υπεροχή των αξιών της. Και η Ελλάδα θα πρέπει να ξυπνήσει από την «προοδευτική» –τρομάρα μου– νάρκη.

     Σημείωση: Ο Δ. Χαντζόπουλος μας έδωσε χθες τη δική του σκιτσογραφική εκδοχή για το ‘φίδι’ και το ‘αυγό του’ [και πάλι στην Καθημερινή].

1 σχόλιο:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Γιατρούλη μου..χώνεψε το..ζούμε σε λάθος εποχή πια...