Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Αποτομές

‘Τέμνει κεφαλήν χειρ μιαιφόνος ξίφει
του χείρα θέντος εις κεφαλήν Κυρίου’
Το κομμένο κεφάλι του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου, τον οποίο τιμούμε σήμερα μας θυμίζει ότι ανέκαθεν η διακήρυξη της αλήθειας και ο έλεγχος της ανήθικης και άθεσμης ζωής της εξουσίας δεν ήταν ανώδυνη υπόθεση, αλλά μπορούσε να στοιχίσει ακριβά σε όποιον την αποτολμούσε.
     Τα κομμένα κεφάλια αθώων που κάνουν το γύρο των μέσων ενημέρωσης στις μέρες μας αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο το φρικαλέο πρόσωπο του φανατισμού και της απόλυτης περιφρόνησης προς την ανθρώπινη ζωή, που εκδηλώνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου με ποικίλους τρόπους.
     Πρόσφατα το κομμένο κεφάλι μιας κόμπρας σε εστιατόριο της Κίνας δάγκωσε θανάσιμα τον σεφ που μαγείρευε το σώμα του φιδιού, είκοσι λεπτά μετά την αποτομή (προφανώς ως αποτέλεσμα κάποιου νωτιαίου αντανακλαστικού), δείχνοντας έτσι ότι κάποιες ενέργειες στη φύση δεν περνούν ατιμώρητες.  
     Όμως δεν ‘θερίζουν’ μόνο τα μαχαίρια. Προχθές σε υπαίθριο σκοπευτήριο της Αριζόνα, εκεί όπου μπορεί οποιοσδήποτε να βάλλει με κάθε είδους όπλο εναντίον στόχων που έχουν περίγραμμα ανθρώπου, ένα κορίτσι κατά λάθος
πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο εκπαιδευτή που της έδειχνε πώς να κάνει ‘πλήρως αυτόματη’ βολή με υποπολυβόλο Uzi (θεωρητική ταχυβολία: 600 σφαίρες το λεπτό). Μικρή λεπτομέρεια: το κορίτσι είναι εννιά ετών και το είχαν πάει στη σκοποβολή οι γονείς του, που φρόντισαν να του μάθουν εγκαίρως τα βασικά για την επιβίωση στην πιο φιλελεύθερη χώρα του κόσμου.

1 σχόλιο:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Άφρονες... Κι ας μην ξενάμε: Τα όπλα βλάπτουν αμφίδρομα και το θύμα και το δράστη!