Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Φυσικοί νόμοι και ανθρώπινη ανοησία


Φυλλομετρώντας το ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ συναντώ δυο τραγικές όσο και ανήκουστες ειδήσεις. Η πρώτη: Στη Γερμανία, ένας 75χρονος κριτής στο αγώνισμα του ακοντισμού βιάστηκε να πάει να μετρήσει την ρίψη πριν το ιπτάμενο ακόντιο, βάρους 700 γραμμαρίων, φθάσει στο έδαφος. Ο αέρας άλλαξε την πορεία του ακοντίου, με αποτέλεσμα να καρφωθεί στην καρωτίδα του και να τον αφήσει νεκρό.
    Η δεύτερη: Μια Καναδή ελληνικής καταγωγής, 30 ετών, έχασε τη ζωή της στη διάρκεια γαμήλιας φωτογράφισης σύμφωνα με το έθιμο-μόδα ‘Trash The Dress’ (= το φόρεμα στα σκουπίδια) όπου οι νύφες καταστρέφουν με κάποιο θεαματικό τρόπο το (μάλλον όχι ευτελούς αξίας) νυφικό τους. Η γυναίκα πνίγηκε όταν για την φωτογράφιση έπεσε να κολυμπήσει με το βαρύ νυφικό της σε τοπικό ποταμό, απ’ όπου ανασύρθηκε από δύτες μετά τέσσερεις ώρες.
   Είναι τραγικό να χάνονται άνθρωποι, με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά όταν η ανθρώπινη ανοησία έρχεται αντιμέτωπη με τους φυσικούς νόμους, η μάχη είναι άνιση. Κι αν ο 75χρονος έχει το ελαφρυντικό της ηλικίας, τι πρέπει να καταλογίσουμε στην 30χρονη νύφη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: