Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Συμβασιούχοι;

Επειδή οι συζητήσεις περί των κάθε λογής συμβασιούχων παίρνουν και δίνουν στις μέρες μας, φαντασθείτε να διαβάσουμε κάποια στιγμή το ακόλουθο έκτακτο δελτίο τύπου από το Κοινοβούλιο:
«Εμείς οι 300 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού κατεβαίνουμε σε απεργία διαρκείας με αίτημα τη μονιμοποίησή μας. Είναι απαράδεκτο να προσλαμβανόμαστε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που πρέπει το πολύ σε μια τετραετία να περνούν πάλι από κρίση με αδιαφανείς διαδικασίες (πίσω από παραβάν), και μάλιστα μετά από επιλογή των αρχηγών των κομμάτων (ούτε καν από το ΑΣΕΠ), όταν όλοι γνωρίζουν ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ζητάμε εδώ και τώρα την κατάργηση των προκηρύξεων των θέσεών μας και τη μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου».
Η προκήρυξη δεν είναι βέβαια πραγματική. Για να γελάσουμε λίγο την έγραψα. Λογικό όμως δεν ακούγεται το αίτημα; Όπως και τόσα άλλα παρόμοια.
[Απεστάλη στην Καθημερινή 12/11/2009]

1 σχόλιο:

Λήμνος είπε...

Στην Ελλάδα κάποια πράγματα διαρκώς και εσκεμμένα τα παρανοούμε κατά το συμφέρον μας βέβαια. Όταν προσλαμβάνεται ένας δικός μας ως συμβασιούχος, έχουμε όλοι αυτομάτως την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα μονιμοποιηθεί. Καταλαμβάνουμε αυθαίρετα εκτάσεις και πιστεύουμε ότι θα νομιμοποιηθεί η κτήση μας. Καίμε δάση και πιστεύουμε ότι κερδίζουμε οικόπεδα. Χτίζουμε εκτός σχεδίου και απαιτούμε παροχές ρεύματος κτλ. Η παρανόηση δεν είναι αδικαιολόγητη. Όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν δικαίωναν την παράνοιά μας. Μακάρι η σημερινή να την διαψεύσει. Θα πρέπει να της αναγνωρίσουμε τεράστια γενναιότητα.