Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Κυνικές σκέψεις

Νόμοι: σύνολο πολυπλόκων διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα στους δικηγόρους να πλουτίζουν εις βάρος του Δικαίου και στους ενόχους να βγάζουν τη γλώσσα στα θύματά τους.

Ας είμαστε τελείως κυνικοί. Ως Έλληνες πολίτες, σε τι ακριβώς μας ζημίωσε ο Χριστοφοράκος; Μάλλον σε τίποτε. Με τα λεφτά της εταιρίας που εκπροσωπούσε 'έντυσε' μερικές πολιτικές τσέπες, ανέβασε την εταιρία του πιθανώς εις βάρος κάποιων άλλων εταιριών (που θα είχαν έννομο συμφέρον να τον μηνύσουν για αθέμιτο ανταγωνισμό, μόνο που θα έπρεπε αναγκαστικά να βγάλουν και τα δικά τους ‘άπλυτα’ στη φόρα), και βρέθηκε τώρα να τον κυνηγούν αυτοί που ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν είδαν τα χρήματά του στην τσέπη τους. Πέρα από το ‘κακό παράδειγμα’ που έδωσε σε όλους τους υπόλοιπους συνεταίρους του Ελληνικού δημοσίου, ζημίωσε κανένα από μας; Ίσως ανέβασε τις ‘πολιτικές’ φιλοδοξίες μας: οι ανερχόμενοι άνδρες και γυναίκες ασφαλώς θα ονειρεύονται (ανομολόγητα) να βρεθεί στο δρόμο τους κανένας γενναιόδωρος Χριστοφοράκος. Οι υπόλοιποι πολίτες θα κουνάμε το κεφάλι μας και θα αναρωτιόμαστε αν μας ενδιαφέρει ποσώς αν ο εν λόγω κύριος θα πάει ή όχι στη φυλακή (Ελληνική ή Γερμανική), και αν με τη φυλάκισή του θα δούμε καλύτερες μέρες στα εγχώρια πολιτικά πράγματα. Ίσως τότε να πετάξει και ο γάιδαρος.

1 σχόλιο:

Λήμνος είπε...

Antigrafw tov orismo tou nomou gia na tov diabasw sto group.
Brika internet kai diabazw tis anartiseis sou. Eimaste se fantastiko meros, sto Humorlui. Simera tha episkeftoume ta monastiria tis Moldavias.
Xaire!